Pandișpan cu fructe

Pandișpan pufos cu fructe de sezon (caise,prune,cireșe, piersici, căpșuni, vișine, fructe de pădure congelate) – rețeta simplă și ușoară de prăjitură pufoasă cu fructe de vară ce rămân la suprafață și nu se scufundă în blat. Pandișpanul pufos cu nectarine nu conține praf de copt. Pentru a pregăti pandișpan pufos aveți nevoie de puține ingrediente, pe care le aveți în casa. Așa cum observați, pandișpanul meu cu fructe de sezon a ieșit foarte pufos și a crescut chiar și fără praf de copt. Blatul aerat și pufos a fost realizat cu ajutorul albușurilor bătute spuma foarte tare. Vă invit să încercați această rețetă de pandișpan cu fructe de sezon!

Ingrediente pandișpan cu fructe:

  • 4 ouă;
  • 120 g făina;
  • 100 g zahăr;
  • 40 ml ulei;
  • 3 nectarine;
  • 16 g zahar vanilat;
  • coaja rasa de la o jumătate de lămâie și jumătate de lime
  • un praf de sare.

pandispan-cu-fructe-ingrediente

Preparare pandișpan cu fructe-rețeta video

Separăm ouăle. Într-un castron încăpător punem cele 4 albușuri și un praf de sare, le mixăm până își dublează volumul. Vom pune zahărul tos câte o lingură și mixăm la o viteză superioară până vom obține o spumă tare și lucioasă-ca la bezea. Adăugăm zahărul vanilat și mixăm.

Punem uleiul puțin câte puțin și mixăm. Apoi punem gălbenușurile și mixăm la viteză mică. . La final adăugăm coaja de lămâie, mixăm un pic și gata.

Adăugăm făina, puțin câte puțin, și amestecăm la mână-fără mixer.

Tăiem fructele de sezon după preferință.

Tapetăm o tavă de tort (puteți folosi orice tavă,rotunda,pătrată,dreptunghiulară) cu hârtie de copt și turnăm compoziția în tavă. La final am decorat fructe.

Coacem pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea (dacă scobitoarea este lipicioasă se mai lasă 5 minute și se verifică iar).

După coacere, pandișpanul cu fructe se scoate din tavă și se îndepărtează hârtia de copt. Se lasă la răcit, apoi îl putem tăia și pudra cu zahăr.

pandispan-pufos-cu-fructe-de-sezon

Complexitate Timp de preparare Nr. porții
redusă 1 oră  ~ 10

Pofta bună!

Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.

Publicat de Evelinasfood

Bună! Eu sunt Popa Evelina și acesta este blogul meu! Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Răsfoind un pic blogul, vei descoperi cu ușurință că pasiunea mea este gătitul.

%d blogeri au apreciat: